Ratkaisukeskeinen psykoterapia

Opiskelen Itä-Suomen yliopiston ja Lyhytterapiainstituutin yhteistyössä järjestämässä koulutusohjelmassa ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi.

Koulutusohjelmaan kuuluu asiakastyön harjoittelua, jonka toteutan Turussa, Terapiakeskus Semitassa ja Raumalla Psykoterapiatila Nelosessa.

Ratkaisukeskeiselle psykoterapialle on ominaista, että työskentelyä suuntaavat nykyhetkeä ja tulevaisuutta koskevat toiveet ja tavoitteet,

menneisyyttä unohtamatta. Terapiassa etsitään ratkaisuja elämän haasteellisiin tilanteisiin asiakkaiden omien toiveiden, ideoiden ja tavoitteiden pohjalta.

Asiakas kulkee pienin askelin kohti toivotunlaista tulevaisuuttaan, jonka hän on yhdessä terapeutin kanssa määritellyt ja joka on saavutettavissa.

Ratkaisukeskeinen psykoterapia sopii 1-5 kerran sarjana ikään katsomatta kenelle tahansa hankalassa elämäntilanteessa olevalle.

Tyypillisesti sitä pidetään lyhyt terapiamuotona, mutta ratkaisukeskeinen soveltuu sekä lyhyt- että pitkäkestoiseen psykoterapiaprosessiin.

Pitkäkestoisempana terapiamuotona se sopii erityisesti masentuneille, ahdistuneille, stressaantuneille, uupuneille ja erilaisissa elämän kriiseissä oleville.

Terapiassa voidaan myös keskustella ihan tavallisista asioista eli vastaanotolle voit tulla, vaikka sinulla ei erityisiä mielenterveyden ongelmia olisikaan.

https://psykoterapiatila.fi/

https://www.psykoterapiakeskussemita.fi/

  • Instagram
  • Facebook
Ota seurantaan myös:
marikapulainen@gmail.com
0400 978 703
Turku ja Rauma
 ©  A Soulful Life 2019