Ratkaisukeskeinen psykoterapia

Opiskelen Itä-Suomen yliopiston ja Lyhytterapiainstituutin yhteistyössä järjestämässä koulutusohjelmassa ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi.

Koulutusohjelmaan kuuluu asiakastyön harjoittelua, jonka toteutan Turussa, Ratapihankadun vastaanotolla ja Raumalla Psykoterapiatila Nelosessa.

Ratkaisukeskeiselle psykoterapialle on ominaista, että työskentelyä suuntaavat nykyhetkeä ja tulevaisuutta koskevat toiveet ja tavoitteet,

menneisyyttä unohtamatta. Terapiassa etsitään ratkaisuja elämän haasteellisiin tilanteisiin asiakkaiden omien toiveiden, ideoiden ja tavoitteiden pohjalta.

Asiakas kulkee pienin askelin kohti toivotunlaista tulevaisuuttaan, jonka hän on yhdessä terapeutin kanssa määritellyt ja joka on saavutettavissa.

Ratkaisukeskeinen psykoterapia soveltuu sekä lyhyt- että pitkäkestoiseen psykoterapiaprosessiin.

Pitkäkestoisempana terapiamuotona se sopii erityisesti masentuneille, ahdistuneille, stressaantuneille, uupuneille ja erilaisissa elämän kriiseissä oleville.

Terapiassa voidaan myös keskustella ihan tavallisista asioista eli vastaanotolle voit tulla, vaikka sinulla ei erityisiä mielenterveyden ongelmia olisikaan.

https://psykoterapiatila.fi/